Als je verhuist, wil je jouw nieuwe stulpje zo huiselijk mogelijk maken. Je brengt een likje verf aan, geeft de keukenkastjes een opknapbeurt, hangt wat foto’s op. Dit geldt ook voor mensen die uitstromen naar zelfstandig wonen in de buurt. Stichting Centrum voor Zelfregie en Participatie komt daarom in samenwerking met Woonstichting Groninger Huis met het initiatief “Bouwen aan mijn Toekomst”. Mensen die uitstromen van beschermd wonen naar (begeleid) zelfstandig wonen krijgen hierbij een woning toegewezen die een opknapbeurt nodig heeft. In samenwerking met een deskundige van de woningcorporatie gaan ze aan de slag in de eigen woonruimte, om deze klaar te maken voor bewoning. Desgewenst worden zij ondersteund door een ervaringsdeskundige.

De Stichting wil hiermee twee vliegen in één klap slaan: in een krappe woningmarkt woonruimte beschikbaar maken en het creëren van een gevoel van trots en eigenwaarde.

 

Stichting Centrum voor Zelfregie en Participatie

De Stichting Centrum voor Zelfregie en Participatie wil zich ontwikkelen tot een beweging die op grond van eigen ervaring en praktijkkennis wil komen tot een meer vraag gestuurd aanbod van zorg en welzijn. Zij werkt met een initiatiefgroep waarin vooral mensen met ervaringskennis en –deskundigheid zitten.

Contactgegevens

Martinus Stollenga
06 29 52 00 61
stollenga@debijdrage.nl
www.debijdrage.nl