Vroeger heb ik altijd gekorfbald en vind het nog steeds leuk, ik zou graag weer beginnen maar dan moet ik m’n situatie uitleggen. Ik weet niet of mensen dat wel begrijpen.

STOOT gelooft dat sporten helpt om de kracht in jezelf te ontdekken. Door samen te sporten ontmoet je nieuwe mensen en ontwikkel je vriendschappen. Je leert sociale vaardigheden van elkaar en werkt samen aan een gezonde leefstijl. Je wordt onderdeel van de familie op de sportvereniging. Je overwint drempels, leert grenzen aan te geven en prioriteiten te stellen. Ook ga je nieuwe uitdagingen aan, ontdek je dat je meer kunt dan je dacht en dat brengt een lach op je gezicht!

Uit onderzoek blijkt dat sport voor jongvolwassenen met een kwetsbare achtergrond veel minder binnen handbereik ligt. Met het initiatief “Coach” wil STOOT deze jongeren helpen aan sportdeelname. Dit is een digitale coach die  jongeren (16+) gedurende de eerste 6 weken op de sportvereniging helpt. Naast ondersteuning via FaceTime ontvangen sporters een Coachcard. Deze bevat speelse opdrachten die de sporter helpt om op een leuke manier in contact te komen met de verenigingscultuur- en -leden. De focus ligt op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het vergroten van zelfredzaamheid in verenigingsverband. Het is een initiatief dat de formele en informele zorg aan elkaar verbindt.


STOOT

STOOT is een maatschappelijke sportorganisatie. Wij stellen Positieve Gezondheid centraal en zetten sport in als middel om jongeren te laten participeren en te helpen met persoonlijke ontwikkeling. Wij helpen jongeren vanaf 16 jaar die op wat voor manier dan ook zorg of hulpverlening ontvangen. Dit doen we via verschillende programma’s zoals

  •       Fit Your Sport: meedoen naar sportlidmaatschap
  •       Fit Your Freestyle: dagbesteding & persoonlijke ontwikkeling
  •       Streetfitsoccer: provinciale voetbalcompetitie met zorgaanbieders (cliënten/begeleiders) en sportverenigingen

Ook leiden we professionals uit de zorg en sport op tot maatschappelijk sportprofessional. Voor meer informatie zie onze website.

Contactgegevens

Rosanne Roeles
06 44 17 60 08
www.stoot.nu