Meedoen

Uitleg

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te doen met jouw idee. Scroll naar beneden of kies een specifiek onderdeel in het keuzemenu hiernaast.

 

Criteria

Impact

Er is een duidelijk probleem waarvoor jouw idee de oplossing biedt. Dit resultaat kun je concreet formuleren. Ook heb je onderzocht wat er al gedaan is, waarom dit niets heeft opgeleverd is en kunt onderbouwen waarom jouw idee wél gaat werken.

Draagvlak

Je hebt het idee getoetst bij de doelgroep en stakeholders; zij zijn enthousiast! De intentie is uitgesproken om samen te werken en er is nagedacht hoe het onder de aandacht kan worden gebracht van de gebruiker.

Toekomst-
bestendig

Je hebt nagedacht hoe het initiatief duurzaam kan worden voortgezet als de start-investering stopt.

Schaalbaar

De uitvoering vindt plaats binnen de provincie Groningen maar kan mogelijk elders worden uitgerold.

Nieuw

Het idee is onderscheidend binnen Groningen, en daar heb je onderbouwing voor! Er wordt bijvoorbeeld een nieuwe dienst ontwikkeld of klantenkring bereikt.

Financiering

De eerste 50%

Die regel je zelf. We vinden het namelijk belangrijk dat jij eigenaar bent van dit project en dat jij dus ook mee investeert. Door de eerste helft zelf bij elkaar te zoeken laat je zien dat je gelooft in je project.

De andere 50%

Die vraag je bij ons aan. Wij betalen tot 50% mee aan jouw idee tot een maximum van €15.000,-. Maar, als je een plan indient namens tenminste drie partijen bestaat de mogelijkheid om maximaal €45.000,- aan te vragen. Het percentage en hoogte van het bedrag hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan zaken als de hoogte van het totaalbedrag, de kernactiviteit van de onderneming of de score op de 5 gestelde criteria.

Indienen

Heb je jouw idee en plan helder?
Dan willen we je vragen deze in onderstaand format te gieten:

Invulformat (.doc)

Format ingevuld en ready to go?
Stuur 'm dan naar groningen@welkomindebuurt.nl of dien hem in via onderstaande knop:

Direct mijn plan indienen