De deadline voor het indienen van initiatieven is voorbij, de beoordeling heeft plaatsgevonden (15 van de 27 plannen zijn goedgekeurd). Hoog tijd  voor een officieel kick-off moment.

 

Kick-off

Donderdag 10 oktober vond de Startbijeenkomst plaats in de Bibliotheek in Zuidhorn. Daar werden de initiatiefnemers van de 15 goedgekeurde plannen warm onthaald door Biblionet en gemeente Westerkwartier. Bij binnenkomst maakten deelnemers onder het genot van een ontbijtje informeel kennis met elkaar.

Elke initiatiefnemer pitchte kort hun idee en superkracht. Na de pitches oriënteerden zij zich vervolgens tijdens een Marktplaatscarrousel in meerdere rondes op de onderdelen van het maatwerktraject. Vertegenwoordigers van de Menukaartonderdelen waren aanwezig om hen de benodigde informatie te verschaffen. In de zaal was de energie te voelen; aanwezigen zochten elkaar op, wisselden kennis, ervaring en visitekaartjes uit. Een mooie start.

Sfeerimpressie Startbijeenkomst

Maatwerktraject

De komende tijd ligt de focus op het maatwerktraject. Ook dit jaar hebben initiatiefnemers
keuze uit een Menukaart. Op deze Menukaart vinden zij een gevarieerd aanbod aan gerichte ondersteuning om het initiatief verder te helpen. Denk aan hulp bij de financiën, het opstellen van een marketing- en communicatieplan of procesbegeleiding rondom samenwerken.
Dit jaar is hierbij extra aandacht voor community vorming tussen de initiatieven.

Inmiddels hebben de initiatiefnemers hun voorkeuren doorgegeven. De komende weken wordt dit aanbod ontwikkeld en uitgerold.