Welkom in de Buurt

Editie Zuidoost-Drenthe

#WidB in één minuut

Weten wat Welkom in de Buurt is en wat jij er mee kunt? Bekijk de korte video of klik op de knop hieronder.

Maak kennis met…

Evert Sulman richtte, met ondersteuning van Welkom in de Buurt Groningen, het Overweeghuis en het project Women’s Empowerment Network op. In 2019 werd het Overweeghuis geopend, waar vrouwen die in de prostitutie vastlopen tijdelijk worden opgevangen. Het Overweeghuis biedt deze vrouwen een plek om tot rust te komen, ondersteunt bij het vinden van een (nieuw) toekomstperspectief en vormt met alle betrokkenen een alternatief netwerk. Women’s Empowerment Network is een maatjesproject tussen een voormalige bewoonster en een vrijwilliger dat gericht is op het verduurzamen van de steun en het opbouwen van een alternatief netwerk.

Hamid el Hami richtte, met ondersteuning van Welkom in de Buurt Groningen, de sociale onderneming Darna op. Hamid is eigenaar van een huis waarin zes mensen wonen die, om wat voor reden dan ook, geen onderdak elders kunnen krijgen. Bijzonder aan Darna is dat ze deze mensen vaak een niet-westerse afkomst hebben, maar wel samen een eigen cultuur delen en zo een ‘tribe’ vormen. Vanuit dit principe helpen ze elkaar verder, onder begeleiding van Hamid.

Wat bieden wij?

Welkom in de Buurt heeft als doel een samenleving te creëren waarin iedereen mee kan doen. Nieuwe Nederlanders en kwetsbare inwoners die weer zelfstandig gaan wonen, krijgen de ondersteuning die ze nodig hebben. Hoe? Door het ophalen en uitvoeren van goede ideeën.

Iedereen in de regio is welkom om ideeën aan te dragen en in te sturen: inwoners, ondernemers en organisaties. Jij dus ook! Als je idee resulteert in een goedgekeurde aanvraag, ontvang je deelfinanciering en een maatwerktraject om zo veel mogelijk impact te maken met jouw project.

Heb jij een goed idee?
Meld je dan aan.

Aanmelden

Nieuws & updates

Nieuws

Startbijeenkomst 2021

De deadline voor het indienen van initiatieven is voorbij en de beoordeling heeft plaatsgevonden. Hoog…
Blog

Blog #29 ‘Schuitjes’

Gisterochtend zat ik, na een vakantie van een week of 5, weer bij de zogenaamde…
Blog

Blog #28 ‘De Witte Man’

Het mooiste antwoord kreeg ik van de oudere man, altijd in het wit gehuld. Ik…

Heb jij een

goed idee?

Heb jij een goed idee dat bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen en iedereen het gevoel heeft onderdeel te zijn van de buurt?

Idee aanmelden

Ontvang de

nieuwsbrief

Al het Welkom in de Buurt-nieuws ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf je in