Wie een heftige periode achter de rug heeft, heeft tijd nodig om te herstellen. Maar wat als dit je niet alleen lukt? Als je geen dagbesteding hebt of een sociaal vangnet waar je helemaal jezelf kunt zijn? Of als er een lange wachttijd is voor behandeling binnen de GGZ? Voor die mensen is er de Herstelacademie plus, een plek waar je online, fysiek en onder goede begeleiding kunt werken aan je herstel en persoonlijke ontwikkeling.

Door het oprichten van een community voor mensen met psychische kwetsbaarheden kunnen zij online en offline, omringd door gelijkgestemden en lotgenoten, werken aan zelfredzaamheid en misschien een baan of andere zinvolle dagbesteding.

De nauwe samenwerking tussen Deccos (online communitysoftware) en Toolbox Emmen (dagbesteding) moet de druk op de GGZ verlagen, kosten besparen en efficiƫnter zijn dan bestaande methodes, omdat de cijfers in Emmen stijgen als het gaat om psychische stoornissen.

 

Over de initiatiefnemer(s)

Herstelacademie plus is een initiatief van drie betrokken partijen uit Emmen, die elk vanuit hun specialisme werken aan inclusie. De wachttijden in de GGZ worden langer en langer en de kosten blijven stijgen. Kortom; lokale samenwerking en initiatieven die werken vanuit bewezen effectieve methodes zijn urgenter dan ooit. Uit een in 2018 afgerond project in Haarlem, blijkt dat de Herstelacademie een positieve bijdrage levert aan het welzijn van deelnemers en dat doelen behaald worden.

Door de methode van de Herstelacademie te combineren met een online community en een dagbestedingslocatie, ontstaan er korte lijntjes tussen deelnemers onderling en liggen oplossingen binnen handbereik.

Contactgegevens

Gijs van Beusekom
06 24 40 98 43
info@deccos.nl