Meedoen

Uitleg

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te doen met jouw idee. Scroll naar beneden of kies een specifiek onderdeel in het keuzemenu hiernaast.

 

Tijdlijn

2 juni
Eerste Inspiratiesessie

Tijdens deze eerste inspiratiesessie, bespreken we met elkaar welke uitdagingen en kansen er in Zuidoost-Drenthe zijn en hoe we deze innovatief kunnen aanpakken. Ook geeft Buro Bries een uitleg over Welkom in de Buurt en de financiering en ondersteuning die beschikbaar wordt gesteld vanuit de gemeenten. Het doel is om tijdens deze eerste inspiratiesessie goede ideeën te bedenken die we in Zuidoost-Drenthe kunnen uitwerken.

15 juni
Tweede Inspiratiesessie

Op 15 juni, organiseert Buro Bries samen met de gemeenten in Zuidoost-Drenthe een tweede inspiratiesessie. Net zoals in de eerste inspiratiesessie, brainstormen we tijdens deze tweede sessie in actieve werkvormen over de uitdagingen en kansen die er in Zuidoost-Drenthe zijn en hoe deze kunnen worden aangepakt.

T/m 14 augustus
Jouw idee

Als je een goed idee hebt dan is de volgende stap toewerken naar een onderbouwde aanvraag. Hierbij vragen we je gebruik te maken voor het daarvoor bedoelde format (zie onderaan bij “Indienen”). Dit format helpt je te komen aan een gedegen plan die voldoet aan alle gestelde criteria.

Na het invullen stuur je jouw aanvraag simpelweg naar info@welkomindebuurt.nl

Indienen kan t/m 15 augustus 2021.

Hulp bij je plan

Heb je een probleem, maar geen idee voor een oplossing? We denken graag met je mee! Ook kijken we wat nodig is om jouw aanvraag waterdicht te maken.

‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’

Het doel van Welkom in de Buurt is zeker niet om het wiel opnieuw uit te vinden. Er zijn tal van goede bestaande initiatieven en voorbeelden, kijk hiervoor bijvoorbeeld op Welkom in de Buurt Groningen.

15 augustus
Deadline

Tot en met 15 augustus kun jij jouw aanvraag indienen. Dit doe je door het ingevulde format digitaal naar ons toe te sturen. Na verzending krijg je van ons een bevestiging van ontvangst.

Vervolgens is het een kwestie van afwachten en duimen draaien..

16 t/m 24 augustus
Beoordeling & selectie

Na de deadline van 15 augustus wordt jouw aanvraag gelezen en beoordeeld door een speciaal samengestelde commissie. Deze bestaat uit een afvaardiging van de gemeenten in Zuidoost-Drenthe, adviseurs van Buro Bries en ervaringsdeskundigen.

De beoordeling gebeurt in meerdere opeenvolgende rondes en aan de hand van een gewogen beoordelingsmatrix. De 4 criteria vormen de basis voor deze matrix.

Toelichting of wijziging

Soms twijfelt de commissie en zal het jou vragen om een toelichting of wijziging. Je krijgt dan wat extra tijd om aanpassingen te doen en je aanvraag opnieuw in te dienen.

25 augustus
Uitslag

Ein-de-lijk..de uitslag! Je ontvangt altijd een persoonlijk bericht en onderbouwing ten aanzien van de toe- of afwijzing.

Indien er sprake is van toewijzing

Als je nog niet begonnen was dan kun je nu met gierende banden van start. Binnen een afgesproken termijn ontvang je namelijk de toegezegde deelfinanciering. Meer details over de financiering vind je in het kader onderaan deze pagina.

Naast financiële ondersteuning zijn er mogelijkheden voor een maatwerktraject van Buro Bries. In een persoonlijk gesprek onderzoeken we samen waar behoefte aan is. Onderdelen van een eventueel maatwerk kunnen zijn: individuele coaching, een sessie over missie en visie of een workshop marketing en communicatie.

2021 en verder
Afscheid

Na een intensief traject nemen we afscheid van elkaar. We zorgen er in ieder geval voor dat je flinke stappen hebt gezet en met juiste tools verder kunt.

Criteria

Impact

Er is een duidelijk probleem waarvoor jouw idee de oplossing biedt. Dit resultaat kun je concreet formuleren. Ook heb je onderzocht wat er al gedaan is, waarom dit niets heeft opgeleverd en kun je onderbouwen waarom jouw idee wél gaat werken.

Draagvlak

Je hebt het idee getoetst bij de doelgroep en stakeholders; zij zijn enthousiast! De intentie is uitgesproken om samen te werken en er is nagedacht hoe het onder de aandacht kan worden gebracht van de gebruiker.

Toekomst-
bestendig

Je hebt nagedacht hoe het initiatief duurzaam kan worden voortgezet als de start-investering stopt.

Schaalbaar

De uitvoering vindt plaats binnen de regio Zuidoost-Drenthe maar kan mogelijk elders worden uitgerold.

Financiering

De eerste 50%

Die regel je zelf. We vinden het namelijk belangrijk dat jij eigenaar bent van dit project en dat jij dus ook mee investeert. Door de eerste helft zelf bij elkaar te zoeken laat je zien dat je gelooft in je project.

De andere 50%

Die vraag je bij ons aan. Wij betalen tot 50% mee aan jouw idee tot een maximum van €15.000,-. Maar, als je een plan indient namens tenminste drie partijen bestaat de mogelijkheid om maximaal €45.000,- aan te vragen. Het percentage en hoogte van het bedrag hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan zaken als de hoogte van het totaalbedrag, de kernactiviteit van de onderneming of de score op de 4 gestelde criteria.

Indienen

Heb je jouw idee en plan helder?
Dan willen we je vragen deze in onderstaand format te gieten:

Invulformat (.doc)

Format ingevuld en ready to go?
Stuur 'm dan naar info@welkomindebuurt.nl of dien hem in via onderstaande knop:

Direct mijn plan indienen