De deadline voor het indienen van initiatieven is voorbij en de beoordeling heeft plaatsgevonden. Hoog tijd voor een startbijeenkomst!

Woensdag 8 september vond de startbijeenkomst plaats bij Growing Emmen. Daar werden de initiatiefnemers van de acht goedgekeurde plannen warm onthaald. De deelnemers maakten onderling kennis en met andere betrokkenen van Welkom in de Buurt en vierden samen dat ze van start konden.

Elke initiatiefnemer pitchte kort hun idee en ‘superkracht’. Na de pitches oriënteerden zij zich tijdens een Marktplaatscarrousel in meerdere rondes op de onderdelen van het maatwerktraject. Vertegenwoordigers van de maatwerktrajectonderdelen (de zogenaamde Menukaart, zie hieronder) waren digitaal aanwezig om de benodigde informatie te geven over op het gebied van communicatie, advies en financiering. De deelnemers gaven aan dat het lastig kiezen is, vanwege het mooie en sterke aanbod.

Het was een energieke en enthousiaste bijeenkomst waar de deelnemers elkaar opzochten en kennis uitwisselden. Een mooie start!

Sfeerimpressie Startbijeenkomst – Foto’s: Rebecca Biard

Maatwerktraject

De komende tijd ligt de focus op het maatwerktraject. Ook dit jaar hebben initiatiefnemers keuze uit een Menukaart. Op deze Menukaart vinden zij een gevarieerd aanbod aan gerichte ondersteuning om het initiatief verder te helpen. Denk aan hulp bij de financiën, het opstellen van een marketing- en communicatieplan of begeleiding door een businesscoach.


Inmiddels hebben de initiatiefnemers hun voorkeuren doorgegeven. De komende weken wordt dit aanbod ontwikkeld en uitgerold.