Afgelopen maandag vond de tweede workshop van Welkom in de Buurt plaats: de workshop Impactstrategie. Onder leiding van Kim Bakker en Rients Verschoor van Alexander Impact gingen de deelnemers aan de slag. Elke deelnemer bracht de impactstrategie van zijn/haar initiatief in kaart, en keek naar de maatschappelijke waarden die optreden door dit initiatief.

Het was een nuttige workshop die de deelnemers aan het denken zette. Zo gaf een van de deelnemers aan: “Ik keek er best wel tegen op om dit in kaart te brengen, maar deze werkvorm is een leuke manier om dit te doen. Het helpt mij bovendien om ermee aan de slag te gaan en het uit te schrijven. Ik heb de smaak te pakken en kan nog wel even bezig.” Er werd zoveel op papier gezet dat er zelfs te weinig post-its waren. Zo zien we het graag!

De workshop is het startschot van een langer impact-traject. Alle deelnemers zullen de komende periode zelf aan de slag gaan met het meten van hun impact. Zij ontvangen hierbij handvatten van Alexander Impact. Zij leren:

  • hoe je laagdrempelig impactonderzoek uitvoert om de impact van activiteiten in kaart te brengen;
  • inzicht te krijgen in de succes- en verbeterpunten van hun initiatieven;
  • te sturen op meer resultaat;
  • onderbouwd te communiceren over de impact van hun initiatieven.